HSV Wasmeer

HSV Wasmeer


 

 

Hoe kun je jeugdvoetbal op zo’n manier aanbieden dat alle jongens en meiden in een veilige omgeving en met plezier leren voetballen, waarbij de kansen en het aanbod voor hen hetzelfde zijn? Voor veel verenigingen is dit een belangrijke vraag. De KNVB stimuleert gelijke kansen en een gelijk aanbod voor jongens en meiden met de projecten Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal.

De ontwikkeling en daarmee het eindniveau van spelers en speelsters op jonge leeftijd is onvoorspelbaar. Het lijkt logisch om het eindniveau te voorspellen op basis van hun huidige voetbalkwaliteiten en de aanname dat deze kwaliteiten zich via een rechte opwaartse lijn doorzetten. De praktijk wijst echter anders uit. Door het aanbod voor jeugdvoetballers af te stemmen op hun niveau van dat moment en hun geslacht, is het voor veel van hen onmogelijk om op de lange(re) termijn het maximale uit zichzelf te kunnen halen.

Met de principes van Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal krijgt een grotere groep voetballers de mogelijkheid om zijn of haar potentie volledig te benutten en maximaal plezier te beleven aan voetballen. 
Hierdoor voelen kinderen zich gezien, blijven ze langer voetballen en nemen de mogelijke negatieve bijzaken van teamindeling en selectiebeleid sterk af. De KNVB gaat dit seizoen daarom wederom regelmatig aandacht vragen voor de projecten Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal.

Gesprek op gang brengen

De KNVB hoopt binnen meer verenigingen het gesprek op gang te brengen over in hoeverre er bij hen al sprake is van gelijke kansen en gemengd voetbal voor alle kinderen. Momenteel is dit onderwerp ook actueel bij HSV Wasmeer. Met elkaar zorgen we ervoor dat verenigingen hun eigen visie, missie, uitgangspunten en indelingsbeleid tegen het licht gaan houden. Om dit gesprek te faciliteren en verenigingen te ondersteunen, zullen de pagina’s over Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal en het digitale magazine ‘Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal’ dit seizoen regelmatig een update krijgen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom deze thema’s. Ook zijn er video’s ontwikkeld om het belang van de projecten te duiden en om te laten zien hoe andere verenigingen hier al mee aan de slag zijn gegaan.

Verdieping gelijke kansen

Teamindeling en selectiebeleid: iedere vereniging heeft er mee te maken en doet het op haar eigen manier. Een moeilijke klus, maar gelukkig zien we dat meer en meer verenigingen hier bewuster over nadenken en naar handelen. Tegelijkertijd zijn er kansen om dit nog beter te doen met elkaar, in het belang van alle jeugdspelers.

Verdieping gemend voetbal

Discussies over het nut en de noodzaak van gemengd sporten zijn actueel. 
Gelukkig gaan steeds meer verenigingen nadenken over gemengd voetbal als onderdeel van en als uitgangspunt binnen de jeugdopleiding. Het introduceren en implementeren van gemengd voetbal is namelijk in het belang van elke jeugdspeler.

Omarmen

We zien dat steeds meer clubs in het land de principes van gelijke kansen en gemengd voetbal omarmen. "Bij Be Quick 1887 vinden we dat ieder kind een gelijke kans verdient, omdat ieder kind simpelweg recht heeft om leuk en leerzaam te kunnen voetballen," aldus Benjamin Sietsma, Technisch Manager. "En omdat wij denken dat op vroege leeftijd selecteren, iets is wat niet kan. We kunnen niet weten wie van de achtjarigen uiteindelijk de allerbeste is op zijn of haar achttiende."

Bij DTS' 35 staat gemengd voetbal al hoog in het vaandel. "Ongeacht leeftijd, niveau en geslacht, het gaat om het voetbal", vertelt Linda Helbling, trainer van Vrouwen 1. "Als je dat centraal stelt, kun je daar denk ik heel veel uithalen."

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op via
 

header-rac-clubs-osxlucli7l4ndqm3hkmp4bxevqab1fylch9wddd64k

HSV WASMEER EN DE SAMENWERKINGSVERBAND MET FC UTRECHT RAC

Talentontwikkeling Midden-Nederland is een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs, waaronder Wasmeer, en FC Utrecht. Het project heeft als doel om het voetbal in de regio te ontwikkelen en de samenwerking tussen de amateurclubs en FC Utrecht te versterken.

Wasmeer trainers krijgen de gelegenheid om via maatwerkbijeenkomsten zich te ontwikkelen bij FC Utrecht. Voor de jeugdspelers bieden FC Utrecht en Wasmeer onder meer kampen en dag clinics aan.

rac-logo-300x254
 

 

Ben jij die MBO of hbo-stagiair die graag wilt leren omgaan met jeugd in de sport? Volop mogelijkheden bij HSV Wasmeer!

Bij HSV Wasmeer zoeken wij sportieve begeleiders/ opleiders in opleiding voor onze jeugdopleiding. Het geven van voetbaltrainingen, het begeleiden daarvan. Je word opgenomen in een mooie trainersstaf! Wij bieden professionele begeleiding en coaching op een prachtige accommodatie.

Op alle momenten in de week (tussen 16.30 - 20.30 uur) zijn er mogelijkheden, daarom kunnen we maatwerk bieden. Wat we vragen? Een committment van één voetbalseizoen 2020/2021. En betrokkenheid/ passie voor de sport.

Ook stagiaires op het gebied van fysiotherapie en sportverzorging worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar

En ken je iemand die op zoek is naar een stage, deel deze oproep dan gerust met hem of haar.

Sollicitatie gesprekken vinden plaats begin in augustus en september.

Ben je niet op zoek naar een stageplaats, maar heb je wel interesse in onze jeugdopleiding als beginnend trainer? Laat ook van je horen!
 

Hieronder onze maatschappelijke partners:

Vazques

Voetbal- en sportblessures, hoe ga je er mee om?

HSV Wasmeer geeft graag advies om blessures te voorkomen (plan dus een gedegen voorbereiding op een seizoen, juiste trainingsopbouw en geleidelijke speelminuten maken in oefenduels) en ermee om te gaan als je er als trainer/coach mee te maken hebt.

Als het jouw speler overkomt...

Dan moet je onmiddellijk handelen, zonder aarzelen: ijs, warmte. De eerste minuten zijn van cruciaal belang.​​​​ Toch is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want de vragen rijzen al snel op in je hoofd. Ga daarom snel langs bij de fysiotherapeut van Wasmeer met je jeugdspeler; de specialisten van Aktie Fysio in Hilversum.

 

Stap 1 "reageren"

Nadat een speler op of buiten de training/ wedstrijd een blessure heeft opgelopen bekijk je samen met de speler of hij in staat is actief mee te trainen of dat er aanpassingen nodig zijn. Het is dus belangrijk dat een geblesseerde speler nooit thuisblijft (zich afmeld voor een training met een blessure) en er vervolgens niets mee doet. Actief worden en daarnaar handelen. Hiervoor dient wel altijd een afspraak gemaakt te worden! Dit kan door een e-mail te sturen naar Aktie Fysio. Dus bij vragen, een afspraak voor het spreekuur; altijd eerst contact zoeken met de fysiotherapeut. Spelers, ouders of begeleiding worden dan van het juiste advies voorzien.

E-mail:

Telefoon: 035-623 0540

 

Stap 2 "Verwijzing"

Begeleiding of de speler neemt dus zelf zo snel mogelijk contact op met een van de fysiotherapeuten van Aktie Fysio. Met de speler kan het ook zo zijn dat in overleg met trainer en fysiotherapeut wordt afgesproken wat het vervolgtraject gaat worden. Deze kunnen vervolgens doorverwijzen naar een deskundige uit het sportmedisch netwerk van Aktie Fysio, afhankelijk van de soort blessure. Zo kan de speler zo snel mogelijk door een deskundige worden behandeld.

 

Stap 3 "Behandeling"

Bij het bezoek aan de deskundige zal een diagnose worden gesteld en mogelijk een behandelingsprocedure worden aangeraden. Bovendien kan er geconstateerd worden of de blessure mogelijk is ontstaan door verkeerde of te veel training. Afhankelijk van de blessure komt de speler een aantal keer bij de dienstverlener terug.

 

Stap 4 "Herstel"

De diagnose van de blessure wordt gemeld aan de trainer (of je neemt als trainer zelf contact op) en deze stelt samen met fysiotherapeuten een herstelschema op. Pas dus ook indien nodig je trainingsschema aan! Het is heel belangrijk dat je het advies van de deskundige opvolgt. Te snel of op een verkeerde manier hervatten van de training na een blessure kan er alleen maar voor zorgen dat de blessure terugkomt of erger wordt.

 

Stap 5 "Genezing"

De speler hervat de training zodra dit verantwoord is. Daarvoor is toestemming nodig van de deskundige, die in samenspraak met de trainer het startsein geeft. Medisch fit betekent nog niet wedstrijdfit. Dat zal met gerichte training moeten gebeuren en een opbouw van wedstrijdminuten zal gestaag moeten plaatsvinden.

 

Praktijk voor Fysiotherapie

Oude Amersfoortseweg 152

1212 AJ Hilversum

Tel: 035 623 0540

E-mail:

Vol trots presenteren wij onze jeugdopleiding. Met kernwaarden, discipline, spelplezier en niveau voor eenieder én een 1e elftal met eigen jeugd, gaan we voorop in ontwikkeling in de regio Hilversum/ ’t Gooi. Met een goede organisatie, veel gediplomeerde trainers en aandacht voor het individu onderscheidt de jeugdopleiding van WASMEER zich in de regio.

Het opleiden van individuele spelers en trainers vormt een belangrijk onderdeel van ons beleid. Met interne opleidingen van Hoofd Jeugdopleiding geven wij alle trainers handvatten om het team te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij hun met themabijeenkomsten een platform om te blijven verbeteren. WASMEER onderscheidt zich door voor zowel selectieteams als niet-selectie teams gediplomeerde trainers te hebben. We hebben de ambitie om ons te kwalificeren voor ‘good practice’ en lokale jeugdopleiding KNVB.

ROOD/ ZWARTE DRAAD

Met vaste spelprincipes bieden wij een uitdagende opleiding, specifiek ingericht op de leeftijdsgroepen binnen de hele club. Ons jeugdvoetbalbeleidsplan is hierin de rood/ zwarte draad. Deze draad zorgt ervoor dat we vanaf de allerjongsten tot en met de senioren dezelfde uitgangspunten worden getraind en terugkomen in het voetbal. De principes maken onderscheid tussen selectieteams, die op regionaal acteren, en niet-selectieteams. Hiermee zorgen wij ervoor dat iedere speler zich op zijn of haar niveau kan ontwikkelen.

In teamverband voetballen en plezier maken staat centraal voor al onze jongens en meisjes. WASMEER is een gezellige vereniging met vrijwilligers die ervoor zorgen dat er zes dagen per week gevoetbald kan worden. Naast al het voetbal zetten we samenwerkingen op met partners als BVO FC Utrecht en anderen om meer te bieden.

VOOR ELKE LEEFTIJD EEN TEAM

Bij onze jongste teams wordt er in overeenstemming met het beleid van de KNVB gewerkt met gemengde teams, waarbij jongens en meisjes samen voetballen en ook in gemengde competities uitkomen. Naast het jongensvoetbal hebben wij ook een meisjes- en vrouwenafdeling, waarbij de teams op het hoogste niveau uitkomen. Wij kunnen daarom voor iedereen op elke leeftijd een team bieden. Binnen de regio staat WASMEER bekend om eigen jeugd in het 1e elftal en willen we met de jeugd stappen maken om iedereen dat te bieden wat ze graag willen: goed voetbal, plezierig voetbal, voetbal voor iedereen.

Naast het veldspel bieden wij ook een hoog aangeschreven opleiding voor onze keepers. Gediplomeerde keeperstrainers bieden op maandag- en dinsdagavond trainingen aan voor al onze jeugdkeepers. De komende jaren investeren wij nog verder in de ontwikkeling van de gehele opleiding, waaronder op het gebied van motoriek, beweging en sportmedische begeleiding. Zo wordt er samengewerkt met Aktie Fysio in Hilversum.

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Op ons ultramoderne sportpark kan goed getraind worden. We beschikken over vier grasvelden en één kunstgrasveld. Bij de trainingen is voor iedere speler een eigen voetbal beschikbaar en wordt gebruik gemaakt van alle mogelijke trainingsattributen. WASMEER werkt ook duurzaam door gebruik te maken van ledverlichting op al onze velden en het opwekken van stroom met 180 zonnepanelen. Ook pakken wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in het samenwerken met scholen, buitenschoolse opvang en het aanbieden van een voetbalschool op zondagochtend.

 

Onder de noemer WASMEER Voetbal Academy wordt de opleiding de komende jaren verder uitgebreid en versterkt, het hele jaar rond. Hierbij werken wij actief samen met maatschappelijke partners en het bedrijfsleven om de verbinding tussen sport en maatschappelijke ontwikkeling mogelijk te maken. Kortom: WASMEER, een club die er altijd voor je is!