UPDATE 30-09: Coronabeleid HSV Wasmeer

regels, vervoer naar uitwedstrijden en poortbeleid

 

Beste leden/trainers/ouders en supporters van HSV Wasmeer,

Afgelopen dinsdagavond 18.00 uur zijn de regels omtrent beheersing van het coronavirus verscherpt, daarom zijn er ook nieuwe regels en afspraken rondom onze sportvereniging van kracht.

Regels en afspraken aangaande wedstrijden en trainingen op ons Wasmeer complex:

* Aan de poort van onze ingang staan weer onze coronavrijwilligers, zij staan er om de regels te handhaven en de verkeerssituatie op de parkeerplaats te coördineren. Onze vrijwilligers staan er voor u en onze   veiligheid. Behandel ze met respect en luister naar hun aanwijzingen.
* Het complex is gesloten voor publiek (dat wil zeggen ouders en supporters). Alleen spelers, trainers en kader zijn toegelaten tot het complex. Ons kader en trainers zijn zichtbaar in Wasmeer-outfit zodat herkenbaar is wie een trainer en wie een ouder is.
* Alle trainingen en wedstrijden kunnen doorgaan en gespeeld worden.
* De kantine is gesloten zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden.
* De kleedkamers zijn gesloten voor iedereen zowel tijdens de trainingen als de wedstrijden. Kleedkamer 11 en 12 zijn open voor toiletgebruik. Was na afloop uw handen en houdt aub het toilet schoon!
* Onze spelers komen aangekleed in wedstrijdtenue naar de wedstrijden in presentatiepak en gaan zo ook naar huis. De teammanagers dragen er zorg voor dat iedere speler zijn tenue krijgt.
* De teammanager van HSV Wasmeer meldt zijn coach, assistent en grensrechter voor thuiswedstrijden schriftelijk aan bij de coördinator. Deze geeft het door aan de coronacrew.
* Tijdens de trainingen kan er ook niet omgekleed worden, kom in trainingstenue naar het complex en ga na afloop direct naar huis.
* Kom naar de trainingen zoveel mogelijk op de fiets om verkeerschaos te voorkomen. Graag het dringende verzoek om een functionerende fietsverlichting te hebben voor iedereen!
* Het is erg druk op de parkeerplaats en tijdens de trainingen al erg vroeg donker. Goede verlichting bevordert de veiligheid van u en uw kind!
* Voor ouders die kinderen halen en brengen: doe dit bij de ingang van het complex op aanwijzing van onze coronavrijwilligers en veroorzaak geen onveilige oversteeksituaties.
* Tijdens de wedstrijden is er in de rust geen thee en limonade, neem zelf vooral je eigen bidon mee.
* Voor bezoekende verenigingen geldt dat zijn alleen als team naar binnen mogen. Verzamelen op onze parkeerplaats en dan meldt de teammanager zich bij onze coronavrijwilliger. Voor teams tot en met 17 jaar worden toegelaten de teammanager, trainer, assistent trainer, indien nodig grensrechter en vijf ouders benodigd voor het vervoer. De overige ouders worden door HSV Wasmeer gezien als supporters en zijn niet welkom op het complex. De ouders worden door de teammanager van de bezoekende vereniging aangewezen aan onze vrijwilligers. Voor teams vanaf 17 jaar worden alleen toegelaten degene die op het digitale wedstrijdformulier staan, dat wil zeggen maximaal 18 spelers, de teammanager, trainer, assistent trainer, verzorgers en grensrechter. Ook voor deze teams geldt in een team naar binnen en op aanwijzing van de teammanager. De teammanager van de bezoekende vereniging is duidelijk herkenbaar aan een outfit van de bezoekende vereniging. HSV Wasmeer houdt zich het recht voor om teams te weigeren dit zich niet correct gedragen ten opzichte van onze coronavrijwilligers. Wij zullen deze onregelmatigheden altijd melden aan de KNVB.
 

Blijft gelden:

Hanteer altijd de anderhalve meter afstand.
Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, dit geldt voor iedereen.
Indien er verdenking is van het coronavirus of een positieve uitslag waarschuw ten alle tijden
HSV Wasmeer, doet dit via onze coördinatoren. Zij lichten dan het bestuur in.
Er wordt niet langs de lijn geschreeuwd.
 

Regels en afspraken aangaande uitwedstrijden:

Bij uitwedstrijden mogen geen ouders en/of supporters aanwezig zijn, respecteer dit ook.
De vertreklocatie is altijd het parkeerterrein van HSV Wasmeer, ga niet op eigen houtje naar een uit vereniging. Kies op de parkeerplaats een verzamelplek die niet de toegang verspert.
Om onze spelers tot en met 17 jaar naar de uitwedstrijden te vervoeren hanteren wij de regel dat er maximaal 5 chauffeurs (ouders) per elftal meemogen. Geen enkele vereniging zit te wachten op 11 of 12 Wasmeer-ouders; en onze gezondheid ook niet!
De teammanagers vraagt maximaal 5 ouders om deze chauffeursdienst uit te voeren, help onze teammanagers hierbij!
Houdt er rekening mee dat er verenigingen zijn, die chauffeurs (ouders) weigeren om op hun complex te komen. Respecteer dit besluit en houdt er dan rekening mee dat u als chauffeur u zelf dan een aantal uren moet vermaken.
Voor vervoer naar uitwedstrijden wordt een mondkapje geadviseerd als mensen in een auto reizen en zij niet tot hetzelfde huishouden behoren. Dit is een advies van de rijksoverheid,  je krijgt dus geen boete als je geen mondkapje draagt , maar het wordt om gezondheidsredenen aangeraden.
 

Ten slotte

Ik begrijp heel goed dat alle maatregelen ingrijpend zijn voor de sfeer, de cultuur en gezelligheid van onze vereniging. Laten we er met zijn allen het beste van maken en hopen dat we heel snel weer met zijn allen gezellig op alle sportvelden kunnen genieten van onze mooie vereniging.

Namens HSV Wasmeer
Hans Haselager, voorzitter