NIEUWSBRIEF 01 HSV Wasmeer

In deze moeilijke tijden zonder sport en sociaal contact, proberen wij u wekelijks op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen uw club HSV Wasmeer.

Onderstaand de link naar onze Nieuwsbrief:

 

 

Elke vrijdagavond WhatsApp Bingo

Wasmeer Events probeert ook in deze moeilijke tijden in mogelijkheden te denken, zonder de ernst van het coronavirus uit het oog te verliezen. Veel respect voor alle medewerk(st)ers in de vitale beroepen, die knokken tegen dit virus.

Het sportpark is gesloten en daarom mogen we ook geen evenementen organiseren. Daarom gaan we in de komende periode, elke vrijdagavond om 20.00 uur, een BINGO organiseren via WhatsApp. Kosten zijn 5 euro. Er zal om 20.00 uur één ronde met drie prijzen gespeeld worden met een superleuke hoofdprijs. Er kunnen zich maximaal 20 personen aanmelden. Bij meer dan 20 aanmeldingen, schuift de persoon automatisch een week op.

Op deze manier proberen we toch nog wat centjes te verdienen voor de club en is het misschien een lichtpuntje en afleiding in deze moeilijke tijden.

#bingo #betalenviatikkie #blijfgezond #lichtpuntje

Flyer-WhatsApp-Bingo

Nieuwsbrief HSV Wasmeer inzake Coronavirus

Beste Wasmeerleden,

Onderstaand een brief van uw voorzitter inzake het coronavirus. 

Blijf gezond, let op uzelf en op elkaar, houd 1,5 meter afstand en blijf positief. 

Algemeen Bestuur HSV Wasmeer 
 

brief-corona-HSV-Wasmeer

Jordy van Deventer overleden

jordy

Sportpark Anna's Hoeve gesloten

Beste voetballiefhebbers,

Op dit moment is het complex van HSV Wasmeer van overheidswege gesloten. Zowel in het paviljoen als op de velden worden derhalve geen activiteiten georganiseerd of toegestaan.

We hebben gemerkt dat overdag toch veel kinderen de club bezoeken om nog een balletje te trappen. Hoewel we snappen dat iedereen lekker buiten wil spelen en onze velden daar een perfecte plek voor zijn, willen we toch nadrukkelijk aangeven dat dit, om verschillende redenen, niet is toegestaan. Ons complex is volledig afgesloten met hekken, dus is het ook logisch dat je het terrein niet betreedt op welke manier dan ook. Als er onverhoopt wat met iemand gebeurd, kunnen hulpdiensten het gesloten terrein niet betreden, met alle gevolgen van dien. 

Om overlast voor de club en de buurtbewoners te voorkomen, is in goed overleg met de wijkagent en de BOA's afgesproken, dat er de komende periode vaker gesurveilleerd wordt en overtreders aangesproken worden en een boete kunnen verwachten.

Wij hopen dat iedereen begrip heeft voor de situatie. Hopelijk kunnen we snel weer volledig gebruik maken van alle faciliteiten van HSV Wasmeer, gezamenlijk genieten van onze mooie club en accommodatie, en is deze dan ook nog steeds in goede staat.

Bestuur HSV Wasmeer

closed-1

Van Beek Tweewielers prijkt op wedstrijdbal sokkel

Zaterdag 7 maart jl. werd de wedstrijdbal bij de match tussen Wasmeer 1 en de Posthoorn 1 gesponsord door Van Beek Tweewielers.

Hoewel het hart van Alex en zijn medewerkers meer ligt bij wielrennen dan bij voetbal, heeft de sponsorcommissie hen toch weten te overtuigen HSV Wasmeer te ondersteunen. De vereniging is blij met hun bijdrage. Misschien het begin van een mooie zakelijke relatie? Wie weet.

Helaas heeft de bijdrage niet geleid tot een overwinning van onze Powerboys. Na een 3-0 ruststand in ons voordeel werd het uiteindelijk 3-3.

 

VanBeek07032020

Wasmeer Events geeft jonge DJ's "speeltijd" rond wedstrijden Wasmeer 1

Wasmeer Events gaat, in samenwerking met DJ & Equipment Service, de eerstvolgende wedstrijden van Wasmeer zaterdag 1, een aantal veelbelovende DJ's de kans geven minuten te maken achter de draaitafel.

Afgesproken is dat de DJ van dienst, de warming-up van onze spelers, de opkomst van de spelers, tijdens de rust en na afloop van de wedstrijd, de muziek gaat verzorgen.

Een mooie manier voor de DJ's om minuten te maken en voor Wasmeer is muziek van een DJ sfeerverhogend. Een win-win situatie dus voor beide partijen.

Wasmeer Events kijkt uit naar deze mooie samenwerking! 

Wasmeer-De-Posthoorn-en-DJ

Wasmeer start training voor nieuw dames voetbalteam

De afgelopen periode heeft een aantal dames gevraagd of Wasmeer een damesteam heeft, maar dat was dit seizoen helaas niet het geval. Het enige wat we op dat moment konden antwoorden, was dat er nog niets was en dat we ook niets konden bieden. Daar komt nu verandering in, want al deze aanmeldingen hebben we nu gebundeld en met ingang van woensdag 11 maart a.s. start Wasmeer met de eerste training voor een nieuw dames senioren voetbalteam.  

De training start woensdag 11 maart om 20.30 uur op veld 2 van Sportpark Anna's Hoeve.

Voor info kun je contact opnemen met telefoonnummer 06-23582873 of een mail sturen naar

Start-eerste-training-dames-flyer-02

 

 

Wasmeer gaat samenwerking aan met Winnervoetballen

Afgelopen maandag heeft de vereniging een overeenkomst gesloten met Winnervoetballen over sponsoring in natura. In ruil voor een reclamebord langs veld 1, een vermelding op de website en de lichtkrant, levert Winnervoetballen 3 jaar lang 13 wedstrijdballen per seizoen voor ons 1e senioren elftal.

De eigenaar van Winnervoetballen, Arif Sheikh en de sponsorcommissie van Wasmeer, zijn verheugd over deze mooie samenwerking. Wij beiden hopen dat die lang en vruchtbaar mag zijn.

De sponsorcommissie.

winner-voetballen-sponsor-1

Vierde meisjesteam gestart in de competie

Zaterdag 18 januari jl. is het vierde meisjesteam van Wasmeer gestart in de competitie.

Naast de MO17, MO15 en MO13, heeft de club nu ook een MO11 toegevoegd aan de meidenafdeling.

Een volledig kader van trainers en een coach begeleiden de meiden op de twee trainingsavonden en de wedstrijddag.

MO11

Wasmeer G-voetbal verder zonder Ronald

Vanavond trappen onze G-voetballers weer af voor hun eerste training in de tweede seizoenshelft. De groep, onder leiding van William, Danny, Wietse en Jeffrey, moet dat alleen doen zonder trouwe speler Ronald. Hij was meer dan 25 jaar lid en trainde met erg veel plezier elke woensdagavond bij - eerst Victoria en later - Wasmeer.
Helaas kan Ronald niet meer meedoen omdat hij snel moe is en niet meer zonder rollator kan. Vorig jaar was hij een paar keer kort achter elkaar gevallen. Hij kreeg een nieuwe heup, maar zonder rollator kan hij niet langer dan vijf minuten lopen. Wel heeft hij een mooie driewieler, waarmee hij over het terrein kan rijden.

Ronald bedankte de begeleiding van Wasmeer met een mooie kaart (zie foto) waarop hij te zien is met één van zijn kunstwerken, een tekening gemaakt in het kader van het Mondriaan Jaar (2017). William en Wietse zochten hem onlangs op en gaven hem een Wasmeer-shirt, zodat hij altijd Wasmeerder blijft. 
We gaan hem binnenkort nog een keer op ons sportpark zien wanneer de G-voetballers een wedstrijd spelen. Wasmeer wenst hem het allerbeste.
Ronald, we zullen je zeker missen bij de trainingen op woensdagavond.

WhatsApp-Image-2019-11-04-at-194257
WhatsApp-Image-2019-11-11-at-153953
Ronald

Contractverlenging selectie trainers voetbal een feit

HSV WASMEER WIL NAAR DE DERDE KLASSE

Op Zaterdag 11 Januari heeft HSV Wasmeer het contract met haar hoofdtrainers Gavin Adema en Martijn Donker verlengd met twee jaar. Onder de doelstelling “dat HSV Wasmeer naar de derde klasse van de zaterdagcompetitie van de KNVB wil promoveren” hebben beide trainers en HSV Wasmeer de ambitie voor de komende seizoenen neergelegd.

De huidige samenwerking met beide trainers verloopt momenteel prima en dit seizoen is de transformatie van de selectie in gang gezet. Met een mix van ervaren en zeer jonge spelers boekt de huidige selectie al prima resultaten. Juist bij HSV Wasmeer wordt gebouwd aan een elftal wat bestaat uit spelers afkomstig uit de eigen vereniging. Op deze wijze willen onze trainers de voetbaltechnische prestaties uitbouwen.

Beide Trainers verklaren dat ook zij zien dat hun werk bij HSV Wasmeer nog niet voltooid is en zien het werken aan de stap van de vierde naar de derde klasse als een mooie uitdaging voor de komende twee jaar. HSV Wasmeer denkt door deze ambitie stabiliteit en vertrouwen voor de toekomst te creëren voor de komende jaren.

Met de ondertekening vandaag in ons mooie HSV Wasmeer Paviljoen is een nieuwe stap gezet in de vernieuwing en verbetering van ons technisch beleid. HSV Wasmeer wil de komende jaren investeren in extra voetbalprestaties voor onze vereniging.

Namens HSV Wasmeer

Hans Haselager

Voorzitter

Contractverlenging-Martijn-Gavin-11012020-02

Kleedkamers 11+12 van 13 tot en met 17 januari niet te gebruiken.

De vloer in kleedkamers 11+12 is beschadigd geraakt en moet gerepareerd worden. Dit gaat volgende week gebeuren. De reparateur heeft 5 werkdagen nodig om het geheel netjes op te leveren en wij moeten dan ook besluiten de beide kleedkamers buiten gebruik te stellen van 13 tot en met 17 januari a.s. 

Wij rekenen op uw begrip. Vanaf 18 januari staat beide lokalen weer tot ieders beschikking.

Bij voorbaat dank voor het begrip.

Het Algemeen Bestuur.

Wasmeer trapt 2020 af met KICK-OFF

Traditiegetrouw trapt Wasmeer het nieuwe jaar af met de KICK-OFF. Dit jaar stond de kick-off gepland op zaterdag 4 januari.

In de ochtend verzamelden om 9.15 uur bijna 100 pupillen (JO6 tm JO11 en meiden) met ouders voor het stamppottentoernooi. Dit is een kort toernooitje waar spelers in hun leeftijdscategorie random ingedeeld worden in een team uit de Nederlandse, Duitse of Engelse competitie. In wedstrijdjes van 15 minuten op kleine veldjes, wordt de strijd aangegaan tussen de sportieve spelers. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar nietemin worden de wedstrijdjes op het scherpst van de snede gespeeld. Ondertussen wensen de ouders elkaar het beste voor het nieuwe jaar en wordt er met een kop koffie in de hand genoten van hun kinderen. Tenslotte worden de poulewinnaars gehuldigd en de andere spelers bedankt voor hun sportieve aanwezigheid. Als allerlaatste sluiten veel kinderen en ouders aan in de rij voor een lekker bordje stamppot met worst of kip met een kuiltje gevuld met jus. Beter kun je het nieuwe jaar toch niet beginnen?

Rond het middaguur is er dan de wisseling van de wacht en wordt de oudere jeugd (JO12 tm JO17 en meiden) op het complex verwacht. Ruim 115 spelers hadden de weg naar het sportpark gevonden en werden ingedeeld in kleine teams. Ook zij gingen op een sportieve manier de strijd met elkaar aan en was er een gezellige en gemoedelijke sfeer onder de spelers en ouders langs de kant. Het lijkt of de meeste spelers toch altijd weer na de feestdagen hunkeren om weer op het veld te mogen staan ... ,mooi om te zien. 

Na het middagtoernooi, werd het paviljoen omgebouwd voor de functieledenavond. Om 19.00 uur werden de functieleden bedankt voor hun vrijwilligerswerk met een heerlijk bord stamppot en een aantal drankjes. In lange tafels werd er in groepjes genoten van elkaar en gegeten en ervaringen uitgewisseld. Uit alle geledingen van de vereniging waren er functieleden aanwezig. Op de achtergrond draaide een jonge DJ de leukste platen aan elkaar. Na het eten was er de traditionele toespraak van onze voorzitter Hans Haselager. Hij bedankte de aanwezigen voor hun inzet van het afgelopen jaar en keek met hen vooruit, waarin weer nieuwe uitdagingen op de agenda staan. Vrijwilligersbeleid, zonnepanelen, verbeteren technisch beleid bij handbal en voetbal, zijn zo maar een aantal peilers waar de club in 2020 actief mee aan de slag wil gaan of al bezig is. Ook werd het nieuwe voetbalshirt gepresenteerd, wat met ingang van het seizoen 2020-2021 door de voetbaltak gedragen gaat worden. Wasmeer ondertekent binnenkort een nieuw 3-jarig contract met hoofdsponsor 123inkt.nl. Wasmeer is trots en blij, dat 123inkt.nl de samenwerking wil voortzetten en we mede door de steun van deze hoofdsponsor kunnen verder bouwen aan een stabiele club. Uiteraard zal onze sponsorcommissie gaan proberen het aantal contracten met andere potentiële sponsoren verder uit te breiden. Vanaf 21.00 uur was er vrij entree voor alle leden en werd het nog heel gezellig.

Het jaar 2020 is gestart! "Samen Sterk" en "Voor Wasmeer, Door Wasmeer" zullen de termen zijn die dit jaar veelvuldig gebruikt gaat worden. Op naar mooie successen!

20200104095804
20200104140657
IMG-20200104-WA0073
IMG-20200104-WA0072
IMG-20200104-WA0071
IMG-20200104-WA0066
IMG-20200104-WA0065
IMG-20200104-WA0064
IMG-20200104-WA0063
IMG-20200104-WA0062
 

 

Kerstwens Algemeen Bestuur

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Voor de vereniging is 2019 een jaar geweest met een aantal grote veranderingen en plannen voor de toekomst. We zetten ze even voor U op een rij: 

    Het eerste elftal voetbal is verhuisd van de zondag naar de zaterdag. Organisatorisch heeft dit nogal wat voeten in de aarde gehad, zoals barbezetting, nieuwe kleedkamers enz. maar tot nu toe verloopt het redelijk tot goed. Sportief gaat het beter dan vorig jaar. De technische staf heeft goed werk verricht en een tweetal teams neergezet die onverwacht goede resultaten boeken.
    Er is besloten om de installaties op het complex te verduurzamen. Zoals u hebt kunnen zien wordt op dit moment de bestaande veldverlichting vervangen door LED-verlichting. Minder stroomverbruik betekent minder kosten voor de club.
    Er liggen ook plannen om in het voorjaar van 2020 zonnepanelen op het dak te installeren. Over het hoe en wat komen we in een later stadium bij U terug. Ook hiervoor geldt dat de kostenbesparing voordeel oplevert voor de club.
    Er is een samenwerkingsverband gekomen met BINK kinderopvang. De Wasmeer League heet sinds september BINK League. Onder de bezielende leiding van Stef Beemsterboer worden er op zaterdag van 12.30 tot 13.30 uur fanatiek wedstrijdjes gespeeld. Voordeel voor de vereniging is dat er zodoende een constante instroom van nieuwe, jonge leden wordt gecreëerd.
    Voor de jeugdafdeling heeft de TC voetbal een ontwikkelingsplan gemaakt, waarmee we de komende jaren gericht bezig kunnen zijn om de teams op een hoger plan te krijgen.  
    Handbal werkt aan een plan om voor ledenaanwas te zorgen, waardoor ook zij een bijdrage leveren aan één van de doelstellingen van de club, namelijk kinderen en volwassenen de gelegenheid geven op een gezonde en veilige wijze te sporten.
    Zaalvoetbal heeft inmiddels vier teams in competitie, gelijk over de seksen verdeeld: twee vrouwen en twee mannenteams.
    Ruben Assmann geeft elke maandag van 20.00 tot 21.00 uur bootcamptraining. Op onze website kunt u zien waar u zich daarvoor kunt aanmelden.

In 2019 zijn ons weer een aantal (oud)leden ontvallen. Zonder compleet te kunnen zijn noemen wij Henk de Hiep en Wim Hom. Mensen die zich in het verleden ingezet hebben voor de vereniging.

Wij wensen alle leden en volgers van HSV Wasmeer een prettig Kerstfeest, een goed uiteinde en een voorspoedig 2020.
Op zaterdag 4 januari a.s. openen we gezamenlijk het nieuwe jaar. Details daarover vindt U elders op deze website.

Namens het Algemeen Bestuur van HSV Wasmeer

Hans Haselager
Voorzitter

BESTEL nu je Wasmeer oliebollen voor Oud & Nieuw

oliebollen

Weken van proefbakken, uren van brainstormen en weer een jaar wachten, beloven het einde van 2019 nog beter te maken dan alle anderen jaren. De Wasmeer Oliebol is dit jaar weer om je vingers bij af te likken.

Ook dit jaar probeert Wasmeer, onder de bezielende leiding van Petra Brundel, Rob Brundel en Jolanda Verdam, op ludieke wijze een extra centje te verdienen voor een goed doel binnen de club. Ook dit jaar willen de oliebollen bakkers geld verdienen om een speeltoestel te kunnen bekostigen voor op het Sportpark, zodat onze kinderen en de kinderen van de bezoekende clubs daar straks fijn op kunnen spelen. Het potje loopt gestaag op!

Het (vers) bakken en afhalen van de oliebollen zal plaatsvinden op 30 december a.s.
De bestellingen kunnen die maandag tussen 12:00 en 15:00 uur opgehaald worden in het clubgebouw op Sportpark Anna’s Hoeve.

Vragen?

Bel dan met Petra Brundel op 06-28840969
Of stuur een e-mailtje naar:


De heerlijke oliebollen kosten per 10 stuks € 6,50. Indien u geïnteresseerd bent, graag onderstaande strook vóór 28 december ingevuld in een envelop doen, inclusief het geld, en inleveren op een van de volgende adressen in Hilversum:

Petra en Rob Brundel:     Van Neslaan 2
Jolanda Verdam:              S. Hoogewerffstraat 69
Kelly Selier:                      Jan van der Heijdenstraat 305
Barbara Kinsbergen:       Liebergerweg 73
Gerwin Bottenheft:          Kometenstraat 127

De bestelde oliebollen kunnen op 30 december vanaf 12:00 t/m 15:00 uur opgehaald worden in ons clubgebouw. LET OP: geen geld in huis, maar toch een bestelling willen plaatsen? Plaats je bestelling, lever het formulier in en betaal bij het ophalen, net zo handig!

KLIK op onderstaande icoontje en download het BESTELFORMULIER!

 

Traditionele afsluiting senioren

Het voetbalseizoen loopt op zijn einde. De meeste jeiugdteams zijn ook al klaar met trainen. Alleen senioren zaterdag 1 speelt nog een competitiewedstrijd op zaterdag 21 december bij Eemboys. De laatste training van de senioren is op donderdag 19 december.
Alle voetbalsenioren worden traditioneel die avond na de training uitgenodigd voor een hapje in het Paviljoen.
We zien iedereen terug op zaterdag 4 januari voor het stamppottentoernooi voor onze jeugd. De trainingen voor jeugd en senioren starten weer op maandag 6 januari. bitterballen

Trekkingsuitslag en opbrengst Grote Clubactie bekend

Op woensdag 11 december jl. is de trekking gedaan van de winnende lotnummers van de Grote Clubactie. Leden van Wasmeer hebben ook loten verkocht en wie weet zijn hun kopers wel in de prijzen gevallen. Kopers kunnen naar onderstaande website gaan en checken of hun lotnummer(s) in de prijzen is gevallen.

https://clubactie.nl/lotchecker

Er zijn door leden van Wasmeer totaal 465 loten verkocht en dit brengt de bruto opbrengst op ongeveer 1100 euro. Hier gaan de kosten voor de boekjes en prijzen nog vanaf. Binnenkort maken wij de winnaars bekend die de meeste loten hebben verkocht. Landelijk heeft de Grote Clubactie bijna 8,5 miljoen euro binnengesleept. Proficiat met deze mooie prestatie.

bgrote-clubactie-2019

Beterschap Wessel

Onze JO19-1 kanjer Wessel IJdo verblijft al enige tijd in het Wilhelmina ziekenhuis in Utrecht. Hij kreeg steeds aanvallen, die veroorzaakt werden door zijn eigen immuunsysteem. Het is een uiterst zeldzame ziekte en de doctoren weten niet precies hoe het is ontstaan.

Wessel slikt op dit moment acht verschillende pijnstillers. Van morfine en metadine tot prednison. Begin deze week hebben de doctoren zijn immuunsysteem stopgezet. Daardoor kan hij herstellen van de aanvallen. Eerst moeten de ontstekingen minder worden. Net zolang tot er helemaal geen ontstekingen meer zijn. Daarna gaan ze zijn immuunsysteem weer opwekken. Hopelijk krijgt hij dan geen aanvallen meer.

Vrienden en familie zorgen voor de nodige afleiding. Wessel is het ziekenhuis nu wel een beetje zat. Hij hoopt snel 'ontslagen' te worden. Dat geeft ook aan dat hij beter wordt. Misschien mag Wessel vrijdag aanstaande al naar huis om daar verder verzorgd te worden.

Wasmeer wenst hem veel beterschap. Hou vol kanjer !!!

ef02c4b6-64c1-4543-a101-1aa7aa14dc1a
e6408676-f629-4ddd-b536-6b4c99fa2f96
e4c505e5-4556-4867-99ae-0fca85481d5e
0a55af8b-acd6-4297-8fc0-8f8bba153fb2

Wasmeer gaat veldverlichting verduurzamen

Aan alle leden,

Al langere tijd wil de vereniging de bestaande veldverlichting vervangen door LED.

Maanden van onderzoek en overleg hebben er toe geleid, dat we vanaf 9 december a.s. kunnen beginnen met de werkzaamheden. Als eerste veld is het kunstgrasveld aan de beurt. Vanaf 07.30 worden de oude armaturen gedemonteerd en successievelijk vervangen door LED armaturen. Aangezien het kunstgrasveld de meeste armaturen heeft en krijgt is het niet mogelijk om dat in één dag te verwezenlijken. Er kan dan ook 9 december géén gebruik gemaakt worden van dat veld. Er wordt uitgeweken naar de vier andere velden. Meer informatie hierover via de coördinatoren.

De overige vier velden + de handbalvelden kunnen in één dag aangepakt worden. In de ochtend beginnen en ’s avonds is het veld weer beschikbaar. Op 16 december is het laatste veld, 5, aan de beurt, waarna een algehele check volgt of alles functioneert.

Waarom is er gekozen voor LED?:

- De bestaande verlichting is op korte termijn aan vervanging toe. Gas-ontladingslampen, de huidige armaturen, zijn duur in aanschaf en gebruik.
- LED zorgt voor een lager energie verbruik, kostenbesparend voor de vereniging.
- LED kan na uitschakeling direct weer aangezet worden; bij de huidige lampen moet minimaal 20 minuten gewacht worden.

De HSV Wasmeer levert hiermee tevens een bijdrage aan de terugdringing van CO2 uitstoot.

Er wordt op dit moment ook gekeken naar het installeren van zonnepanelen op het dak. Zodra we hier meer over kunnen vertellen, melden wij ons weer bij u.

Met vriendelijke groet,

Algemeen Bestuur HSV Wasmeer

planning-HSV-Wasmeer-LEDplanning-HSV-Wasmeer-LED-2

Sint en zijn Pieten feestelijk onthaald bij Wasmeer

Ruim 40 kinderen hebben zaterdag 30 november, de Sint en zijn Pieten hartelijk verwelkomd op sportpark Anna's Hoeve.

De opgegeven kinderen mochten vooraf hun schoentje komen zetten en tijdens het wachten op de Sint kon er geknutseld worden. Wat een feest was het weer.

De Sint dankt de kinderen voor het warme welkom en de organisatie voor haar inzet.

team Wasmeer Events

Sinterklaas-compilatie-2019

Theo van Deventer sponsor wedstrijdbal

Zaterdag 30 november jl. werd de bal voor de wedstrijd van onze Powerboys gesponsord door Theo van Deventer.

Zijn aanwezigheid deed het team klaarblijkelijk goed getuige de mooie overwinning van 4-1  op VOP. Jammer voor de familie dat Luke niet scoorde, dat had de dag perfect gemaakt.

Theo namens de club bedankt voor je ondersteuning van de club. We hopen nog vaker op je te mogen rekenen.

De sponsorcommissie

Theo-van-Deventer-balsponsor

Kantine op pakjesavond - 5 december - open vanaf 20.00 uur

mededelingIn verband met pakjesavond, zal de kantine op sportpark Anna's Hoeve op donderdag 5 december a.s. tot 20.00 uur GESLOTEN zijn.

Vanaf 20.00 uur is iedereen weer van harte welkom voor zijn of haar drankje!

Fijne 5 december!

groetjes van de Paviljoen commissie

Overlijden Wim C. Hom

Ons bereikte het droevige bericht van het overlijden van de heer

Wim C. Hom

Erelid

Wim heeft de zeer hoge leeftijd van 90 jaar mogen bereiken. Op 15 november jl. is een einde gekomen aan een lang en werkzaam leven. Een leven waarin onze sportvereniging ook een belangrijke plaats heeft ingenomen. Niet alleen in het leven van Wim, maar binnen het gehele gezin Hom. Wim raakte bij het toenmalige R.K.S.V. E.M.M. via zijn vrouw Ciska betrokken bij de vereniging. Als coach van het dames-handbalteam werd hij onderdeel van de handbalsectie. Later trad hij toe tot het bestuur van de afdeling handbal in de functie van penningmeester. Vervolgens werd Wim de financiële man van de paviljoencommissie. Ook is hij vele jaren betrokken geweest bij de organisatie van jeugdkampen en de slotfeesten aan het einde van het seizoen.  
 

Ondanks zijn afnemende gezondheid en hoge leeftijd bleef Wim de vereniging volgen en waar mogelijk werd jaarlijks nog een bezoekje aan het clubhuis gebracht. De realisatie van het nieuwe clubgebouw en de lange weg daar naartoe had voortdurend zijn interesse.
 

Wim is gedurende vele jaren een trouw en loyaal lid geweest van onze vereniging, iemand die verantwoordelijkheid durfde te nemen en niet aan de zijlijn bleef staan maar zelf de handen uit de mouwen stak. Daarbij onvoorwaardelijk gesteund door zijn Ciska en zoon Wim en dochter Paula die beiden ook bij onze vereniging gespeeld hebben.
 

Voor zijn grote verdiensten voor onze vereniging werd Wim benoemd tot Lid van Verdienste en sinds 12 mei 2002 mocht hij zich Erelid noemen, een meer dan terechte bekroning voor zijn inzet.
 

Wij wensen Ciska, Wim en Mary, Paula, de kleinkinderen en verdere familie en vrienden veel kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen.
 

Wim is overgebracht naar Uitvaartcentrum De Groot aan de Havenstraat 23-25 te Huizen. Woensdag 20 november a.s. is er van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen en de familie te condoleren.
 

De crematieplechtigheid vindt plaats op vrijdag 22 november a.s. om 14.00 uur in het Crematorium Laren aan de Weg over Anna’s Hoeve 1 te Laren. Aansluitend aan de crematieplechtigheid is er in ontvangkamer gelegenheid de familie te ontmoeten.

 

Bestuur en Leden HSV Wasmeer

 

Wasmeer in het nieuws ...

Zaterdag 16 november jl. waren een aantal jeugdspelers van onze club op tv bij het NOS Jeugdjournaal. Zij mochten hun mening geven over de einduitslag van de wedstrijd, die het Nederlands elftal die avond zou gaan spelen in en tegen Noord-Ierland . Uiteindelijk is de uitslag 0-0 geworden en heeft het Nederlands elftal plaatsing voor het EK in 2020 veiliggesteld.

Fantastisch om onze jeugdleden in het nieuws tegen te komen en zo enthousiast over voetbal te horen praten.

KLIK op onderstaande plaatje en bekijk het filmpje van het NOS Jeugdjournaal.

 

Plaatst Nederland zich vanavond voor het EK?
 

Azor Matusiwa schenkt Wasmeer gesigneerd shirt

Daar was ie dan. Samen met zijn vriendin, vader en een paar familieleden meldde Azor Matusiwa zich zaterdag 9 november bij Wasmeer. In de rust van de wedstrijd van Wasmeer 1 zaterdag bood hij voorzitter Hans Haselager een gesigneerd FC Groningen-shirt aan. Daarna ging hij met de voorzitter, familie en oud-trainers op de foto. 

Hoe het begon. Als zoon van een Angolese vader kwam de 5 jarige Azor aan het einde van het jaar 2003 bij Wasmeer voetballen. Al snel bleek dat hij over uitzonderlijke talenten beschikte. Hij doorliep, onder begeleiding van onder andere Tom Broeke, Jan Arp, Paul van de Kraats en Johnny Appel, de gehele pupillenopleiding van HSV Wasmeer. "Ookal was hij niet groot, hij was niet van de bal te krijgen." zo melden de oud-trainers.

Ajax

In mei 2011, Azor was toen net 13 jaar jong, vertrok hij naar Almere City. Daar pikte Ajax hem in 2013 op. Hij doorliep bij de Amsterdammers alle jeugteams. Van de onder 17, onder 18, onder 19 tot Jong Ajax en de A-selectie. In augustus 2015 tekende hij zijn eerste profcontract bij Ajax. In die periode liep hij ook nog stage bij Wasmeer. Aan de hand van Anjo Abcouwer behaalde hij het praktijkdeel van zijn trainersdiploma.
In mei 2018 debuteerde Azor in de hoofdmacht van Ajax op de laatste speeldag van de Eredivisie tegen Excelsior. Halverwege het seizoen 2018/2019 werd hij uitgeleend aan De Graafschap. Begin dit jaar werd hij verkocht aan FC Groningen. Daar speelt hij nu wekelijks met rugnummer 6 op het middenveld.

Angola

Zijn vader Afonso is nog steeds een zeer graag geziene man in Hilversum en bij Wasmeer in het bijzonder. Actief als krantenbezorger en werkzaam in de thuiszorg hield hij contact met de Wasmeerders. Hij had als gevluchte Angolees rond het millenium moeite om een verblijfsvergunning te krijgen. Veel leden van Wasmeer hielpen de familie om in Nederland te kunnen blijven. Van demonstraties tot gesprekken met ministers. Met als resultaat in 2005 de langverwachte vergunning. Azor was toen nog maar 7 jaar jong en kreeg niet alles mee van wat er gebeurde. Maar nog altijd is hij de club dankbaar voor de hulp en steun die de familie kreeg. 

Toen Wasmeer hem vroeg om een gesigneerd shirt, was het antwoord dan ook snel een volmondig "maar natuurlijk". En afgelopen zaterdag was het dan zover. Vol trots overhandigde Azor het shirt aan zijn neefje, die het uitpakte voor de voorzitter. We gaan het shirt inlijsten en dan komt het te hangen tussen de shirts van twee andere oud-leden die actief zijn in het betaalde voetbal, Davy Klaassen en Kevin van Kippersluis.

 

Azor-0911201902
Azor-0911201901
Azor-0911201904
Azor-0911201903

Wasmeer in het nieuws ...

bron: Gooi- en Eembode 

Wasmeer met eigen jeugd goed bezig in het zaterdag amateurvoetbal

HILVERSUM - Met twaalf punten uit zes duels doet Wasmeer, dat afgelopen zomer overstapte van de zondag naar de zaterdag, het heel aardig in de competitie. En na de 4-1 winst op toenmalig koploper Eemnes was zaterdag de nieuwe koploper Achterveld een prooi voor de ploeg van trainers Martijn Donker en Gavin Adema. Mats de Jong scoorde driemaal en was the man of the match.

"We willen eigenlijk iets meer", opent Martijn Donker na afloop van het leuke en sportieve duel. "Onze doelstelling voor dit seizoen is een plek in de top vier. Dat betekent dat je bij de mindere ploegen geen punten mag verspelen. Aan promotie naar de derde klasse denken we nog niet. We zijn dit seizoen begonnen met jonge jongens uit de eigen opleiding die nog moeten leren. Het is voor ons een uitdaging om deze gretige groep bij elkaar te houden en dan zien we wel wat de toekomst brengt.”

Het trainersduo Donker en Adema laat zich lezen als een jongensboek. Adema: "We waren buurjongens, zaten samen op school, hebben samen gevoetbald en zijn trainer geworden bij de jeugd van Wasmeer. Vorig jaar november werden we door het bestuur gevraagd om de hoofdtrainers te worden van het nieuwe Wasmeer 1 op zaterdag. We zijn echt jongens van de club. In Wasmeer 1 en 2 spelen vrijwel uitsluitend jongens uit de eigen jeugdopleiding. Dat kenmerkt Wasmeer.”

Tactisch voetbalde Wasmeer sterk tegen de koploper, analyseert Donker: "We speelden in het begin van de wedstrijd bewust verdedigend. We waren gewaarschuwd voor Achterveld, dat in zes wedstrijden twintig keer scoorde om daarna door snelle uitvallen de tegenpartij onder druk te zetten. Als de tegenstander de bal heeft, staan we met vijf verdedigers en in de omschakeling zoeken we met vijf man de aanval."

De schitterende accommodatie van Wasmeer bij de voormalige Anna’s Hoeve is de opmaat voor een solide toekomst. "We zijn de club voor Hilversum-Oost en -Noord", zegt Hans Haselager, sinds twee jaar voorzitter. "Wij horen bij deze wijken, waar een enorm potentieel aan leden woont. We willen dat iedereen zich hier thuis voelt, kinderen zich ontwikkelen en er een evenwicht is tussen presteren en plezier hebben."

Spijt dat Wasmeer op zaterdag is gaan voetballen, heeft Haselager niet. "Het werd steeds lastiger om op zondag een okselfris team op het veld te krijgen. De spelers wilden ook liever op zaterdag voetballen. Het is jammer dat de KNVB OSO en BZC niet bij ons in de competitie heeft ingedeeld. Dan hadden we in elk geval een paar leuke derby’s gehad. De stip op de horizon is wel dat we naar de derde klasse willen met al die Hilversumse clubs. Dan krijg je meer publiek. Dat kost tijd, maar het feit dat we in de leeftijdsklassen onder 19, 17,16 en 15 zowel in kwantiteit als kwaliteit voldoende spelers hebben, geeft houvast voor de toekomst."

wasmeer

Wasmeer Halloween groot spektakel

Maar liefst 262 bezoekers en 42 karakters, hebben samen van Wasmeer Halloween IT'S BACK een waar spektakel gemaakt!

Zaterdag 2 november jl. was de dag, dat sportpark Anna's Hoeve omgetoverd werd tot een "echt" psychiatrisch ziekenhuis. In de weken er voor, had Wasmeer Events de koppen bij elkaar gestoken en besloten, ook in 2019 weer Halloween bij de club te organiseren. 

Daarom kwam Events één keer bij elkaar om het thema en het verhaal te bedenken, te bepalen waar er gestart zou worden met de route en hoeveel karakters er nodig waren om het verhaal compleet te maken. Gelukkig kunnen we putten uit veel enthousiaste vaste vrijwilligers die weten wat er op zo'n Halloween evenement van hen verwacht wordt. Ze hebben vaak genoeg aan een half woord en gaan, na het horen van het thema, direct aan de gang.

Nadat de karakters ingevuld waren, kwamen we één keer bij elkaar, legden onze plannen uit en maakten vervolgens een appgroep aan, om elkaar op de hoogte te houden. Waanzinnig hoe de groep van bijna 45 man de afgesproken radiostilte hield in de groep en alleen een bericht plaatste als het nodig was.

Vervolgens kwam de dag van het evenement. De eerste bouwers verzamelden om 9.00 uur in de kantine, om na een heerlijk bakkie koffie, de materialen bij elkaar te zoeken. Er werd veel overlegd, waar komt wat, zodat het globale raamwerk stond en het stroomplan uitgevoerd kon worden. Wanneer dan de kleedkamers leeg waren en het donker werd, kon er begonnen worden met het plaatsen van de verlichting, rookmachines en andere zaken. 

Nadat om 17.00 uur het laatste rondje gedaan te hebben en de apparatuur en rookmachines getest, kon het schminken afgerond worden en verzamelde iedereen zich voor de briefing in de bestuurskamer. Toen het voor iedereen duidelijk was, werd de groepsfoto gemaakt. Vervolgens ging iedereen naar zijn of haar plekje voor de komende 2,5 uur om nog één keer hun act door te spreken. Tenslotte was daar om 19.30 uur het oefenrondje waar alle karakters voor de eerste keer hun ding deden en dit opgenomen werd en daar waar nodig nog wat aangepast werd. Het feest kon beginnen!

Het was een hele drukte bij de kassa's en kinderen, families en volledige teams, stonden te popelen om het "zwaarbeveiligde" terrein te betreden. Piano muziek afgewisseld met angstig gegil en schreeuw geluiden, schalde uit de luidsprekers en verwarde karakters maakten zich meester van het terrein. De ene gil na de andere hoorde je over het terrein en dan moest de route door de kleedkamergang nog beginnen. De toegangspoorten bleven tot 21.15 uur heel erg druk en sommige leden deden nog een tweede rondje om alles nog één keer goed te aanschouwen. 

Wat een avond was dit weer en wat een succes. Ouders die aan de organisatie de complimenten overbrachten tijdens het nagenieten in de kantine met een bakkie koffie en kinderen die aan elkaar vertelden hoe het was geweest. De voorpret voor de organisatie tijdens het bouwen is geweldig, maar als dit dan daarna samenvalt met een geslaagd evenement met zoveel positieve reacties, dan maakt dit het evenement af en mogen we trots zijn op deze gezamenlijke prestatie. Een evenement en prestatie die weergeeft wat voor leuke club Wasmeer is.

Tot volgend jaar!

groepsfoto04
karakter01
karakter04
karakter06
scene02
karakter11
groepsfoto01
karakter05
karakter09
karakter02

 

Shirtje ruilen ter gelegenheid 130 jaar KNVB

Ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan van de KNVB, heeft de bond het idee opgevat om shirts te ruilen. Zaterdag 2 november jl. heeft dit ook plaatsgevonden bij ons op sportpark Anna's Hoeve.

Arjan Dijk, afgevaardigde van de bond, overhandigde Hans Haselager een shirt van Oranje in ruil voor een shirt van de HSV Wasmeer. Het tricot krijgt een mooie plek in de kantine.

shirt-ruilen-130-jaar-KNVB


Foto: Hans Haselager (voorzitter HSV Wasmeer) en  Arjan Dijk (afgevaardigde KNVB)


shirt-ruilen-130-jaar-KNVB-en-pupil-vd-week

Foto: Raff Leurs (Pupil vd Week), Jordi van Dalen (aanvoerder Wasmeer) en Arjan Dijk (afgevaardigde van de KNVB) poseren ook samen nog even met de shirts

Fietsverlichtingscontrole Wasmeer groot succes!

Veel Hilversumse sportclubs hebben in de week van 28 oktober actief mee gedaan aan de fietsverlichtingscontrole actie van de gemeente Hilversum. Ook Wasmeer stond op woensdag 30 en donderdag 31 oktober zichtbaar te posten bij de hoofdingang van sportpark Anna's Hoeve.

In nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum, BOA's en de politie (wijkagent), werden de leden bij aankomst op het sportpark onderworpen aan een grondige controle. Deed je fietsverlichting het niet, werd je "beloond" met een fietsverlichtings setje.

Uiteraard werden er geen boetes uitgedeeld, maar was deze actie bedoeld om onze leden weer bewust te maken van de noodzaak om goede fietsverlichting op de fiets te hebben en zichtbaar te zijn voor de overige verkeersdeelnemers.

Dank Cindy, Michael en Barry voor jullie inzet. Een mooie en bovenal belangrijke samenwerking tussen de diverse partijen resulteerde in dit prachtige project. Ons motto: samen sterk!

zet-je-licht-aan-01
zet-je-licht-aan-04
zet-je-licht-aan-03
zet-je-licht-aan-02

Vaste dagen voor kledinguitgifte en -inname

De kledingdames van Wasmeer zijn voortaan elke eerste maandag van de maand en elke derde donderdag van de maand aanwezig voor iedereen die iets wil ruilen of ophalen als het gaat om Wasmeer-kleding. Ze zijn dan van 19.30 tot 20.30 uur te vinden in de buurt van kleedkamer 6. De eerste keer is al op donderdag, 17 oktober en daarna maandag 4 november. Denk eraan, als je een nieuw pak komt halen en je bent jonger dan 16 jaar, dan moet een ouder aanwezig zijn om de bruikleenovereenkomst te tekenen. Mailen kan natuurlijk altijd met

JO19-1 mooi in de jas gestoken

Vorige week werd Wasmeer JO19-1 in het nieuw gestoken door sponsor Knipscheer. Spelers en staf kregen mooie warme trainingsjassen met het logo van hoofdsponsor 123inkt.nl daarop.

Ingenieursbedrijf Knipscheer uit Soest adviseert en begeleidt de bouw van electrotechnische en werktuigkundige installaties. Een bedrijf met een duidelijke visie: 
Zij stellen zich tot doel dat er één integrale visie van gebouw en installaties komt, waarbij de architectuur en de installaties als een samenhangend geheel beschouwd worden. Meer info over onze sponsor vind je op de website van het bedrijf aan de Clauslaan in Soest.

Wat visie betreft lijkt het ingenieursbureau wel een beetje op voetballen op hoog niveau. Want onze JO19-1 speelt in de hoofdklasse, het hoogste niveau van alle jeugdteams bij HSV Wasmeer. Ook daar moeten de zaken optimaal op elkaar afgestemd worden om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

HSV Wasmeer en in het bijzonder de spelers en staf van JO19-1 zijn sponsor Knipscheer zeer dankbaar voor deze welkome ondersteuning in hun poging dat optimale resultaat te bereiken.

Op de foto's bedankt aanvoerder Stijn Zunneberg sponsor Henk Knipscheer en poseert het team voor het clubgebouw in de nieuwe jassen.

 

jassen-jo19-2
jassen-jo19
 

 

BINKLEAGUE VAN START

De Wasmeerleague is vanaf nu omgedoopt in Binkleague. De vereniging heeft een overeenkomst met Bink Kinderopvang waarbij de HSV Wasmeer kinderen van Bink kinderopvang de gelegenheid biedt om te sporten en te bewegen. Voor Wasmeer ook de gelegenheid om instroom van toekomstige leden te bevorderen.

Met de hulp van onze hoofdsponsor, 123inkt.nl, en anderen is op 5 oktober het startsein gegeven voor de Binkleague. Wethouder Floris Voorink van Sportzaken, gesteund door de mascottes van Bink en Wasmeer, Binkie en Davy, knipten het lint door waarna ongeveer 70 kinderen veld 3 bestormden.

De kinderen spelen in shirts met op de rug de namen van grote voetbalclubs, zoals Manchester United en Borussia Dortmund. Met veel enthousiasme en inzet werd achter de bal aangelopen. Na afloop kregen de kinderen een appel, beschikbaar gesteld door PLUS de Vries, en een ijsje.

Onder leiding van Stef Beemsterboer en zijn mannen worden er vanaf nu elke zaterdag van 12.30 tot 13.30 onderling partijtjes gespeeld en op woensdag van 18.00 tot 19.00 getraind om de techniek bij te slijpen. Het is leuk om te zien met hoeveel plezier de kinderen bezig zijn. Kom een keer kijken en zie of er toekomstige spelers voor het eerste elftal rondlopen.

WhatsApp-Image-2019-10-06-at-080731-1
WhatsApp-Image-2019-10-06-at-080731
BINK-league-Wasmeer-05102019
  

Coca-Cola takeover verrast jeugdteams Wasmeer

Afgelopen zaterdag 28 september, hebben onze MO15-1 en JO16-1 dankzij de Coca-Cola takeover, de dag van hun leven gehad. Diverse verrassingen volgden elkaar in sneltreinvaart op en deden de jonge Wasmeer leden blozen. Op deze zaterdag speelden beide teams een thuiswedstrijd en de eventplanner had in het programma gekeken om te kijken welke teams voor deze takeover in aanmerking zouden komen. 

Het werden dus de MO15-1 en de JO16-1 van Wasmeer. De spelers van beide teams wisten van niets. De ouders en kader waren uiteraard wel ingeseind, maar hadden het keurig stil gehouden. Volledig verrast werden beide teams na de wedstrijd op het veld 'overvallen' door de cameraploeg. In eerste instantie keken beide teams de kat uit de boom, maar toen het eenmaal geland was, werden beide teams steeds enthousiaster. Er werd omgekleed en afscheid genomen van de ouders. De teams liepen naar de gereedstaande bus, kregen een lunchpakket overhandigd en namen plaats, niet wetende waar de reis naar toe zou gaan. 

Na een half uur rijden werd duidelijk dat het Amsterdam zou worden, maar ja waarheen hè? De bus werd geparkeerd bij het Olympisch Stadion. Het idee achter de verrassingen was, dat twee hoofdrolspelers van de op te nemen film het tegen elkaar gingen opnemen en elkaar steeds de loef probeerden af te steken door voor een nog grotere verrassing te zorgen voor de voetbalteams. De eerste verrassing was een voorstelling van de act De Vuilnismannen. Deze mannen gaven een interactieve workshop in trommelen op afval. De teams vonden het heel leuk en al gauw zat de hele zaal met stokjes op oliedrums, jerrycans en een kliko te slaan. Na deze mooie act, kon de ander niet achterblijven en had voor die dag niemand minder dan Ronald de Boer geregeld om de teams een pittige maar waanzinnig leuke voetbaltraining te geven.

Na het douchen en omkleden, was het tijd om de lege maagjes te vullen. Om de hoek zat Mama Kelly Amsterdam en daar kregen we een warm welkom en heerlijk eten, uitkijkend op het veld van het Olympisch Stadion. Na een fantastisch dessert, stond alweer de volgende verrassing op het programma. De teams zouden naar een feestje gaan, maar een van de hoofdrolspelers had 4 enorme limousines geregeld die stonden te wachten voor de deur. Glimmend van opwinding stapte iedereen in om op stand vervoerd te worden naar de ultieme finale, het FRIS feest in Bussum met aan het einde een Meet & Greet met Donny Roelvink. 

Dit was een dag om nooit meer te vergeten. Moe maar enorm voldaan stapten beide teams om 23.15 uur uit de bus op het eigen sportpark, waar de Coca-Cola takeover 12 uur eerder was begonnen.  

20190928135244
20190928152300
20190928155034
20190928165733
20190928174938
20190928174840
20190928174900
20190928174459
20190928192426
20190928192518

KNVB bericht - Nieuwe spelregels

Met ingang van het seizoen 2019/’20 is een aantal spelregels gewijzigd.
De Laws of the Game 2019/’20 en de Nederlandse vertaling hiervan kun je vinden op: Spelregel wijzigingen

Ook vind je daar een document met de wijzigingen, inclusief toelichting.

Heb je inhoudelijke vragen? Stuur dan een mail naar 

LAATSTE KANS ... Heb jij nog geen 123inkt.nl-trainingspak?

Nogmaals een oproep aan alle competitie spelende voetballeden. De leden vanaf de JO8 die nog niet in het bezit zijn van een presentatiepak en spelerstas kunnen deze aanstaande MAANDAGAVOND 30 SEPTEMBER ophalen bij Wasmeer tussen 19.00 en 21.00 uur.

Dit is ook voor de leden die hun gewassen pak willen omruilen. Echter voor de nieuwe leden tot en met 18 jaar moet er een ouder/verzorger mee om te tekenen voor de  bruikleenovereenkomst.

Voor vragen of andere afspraken kan er een mail gestuurd worden naar 

 

HSV Wasmeer heeft VoetbalTV

Natuurlijk is een bezoek aan ons mooie complex de mooiste mogelijkheid om onze leden te zien voetballen. Maar als dit om welke reden niet kan, is er nu een oplossing! HSV Wasmeer heeft sinds kort VoetbalTV. Alle wedstrijden op veld 1 zijn op Zaterdag en Zondag te zien op VoetbalTV.

Even de app downloaden op uw tablet of telefoon via www.voetbaltv.nl (bij de button voor speler of supporter), de inloggevens invullen en kijken maar!

De camera is gemonteerd naast ons scorebord en natuurlijk zijn er nog een paar kleine verbeterpunten, maar die geven we direct door aan de beheerder van VoetbalTV. Natuurlijk u kunt ook nog tegen een klein hikje oplopen, schroom dan niet en geef het door, het kan altijd beter!

Speciale dank voor onze man van Wasmeer events, Danny van Loon, die ons enorm heeft geholpen bij de installatie van VoetbalTV.

Wij hopen dat deze extra service van HSV Wasmeer u nog extra plezier in uw voetbalsport bij onze mooie vereniging geeft!

Namens het Algemeen Bestuur,

Hans Haselager
Voorzitter