Een mooie einde en een mooie start ...

Alle teams binnen de Wasmeer jeugdopleiding speelden zaterdag 18/12 hun laatste wedstrijd van 2021. De onder 14, onder 17 en onder 19 waren al eerder uitgespeeld vanwege hun A cat. status. De O14 speelde nog een oefendrieluik in Hilversum met SDZ uit Amsterdam en stadsgenoot Altius.
De O14 jongens hielden zich die zaterdag goed staande tegenover de gasten. “Knap hoe we weerstand boden en ieder blokje sterk voor de dag kwamen”, vertelt de teamleiding. “We hebben die zaterdag goede doelpunten gemaakt". Mede daaraan zien we dat we mooie stappen zetten en er duidelijk groei zichtbaar is.”

ONTWIKKELING
Onder 14 trainde ondanks alle maatregelen gelukkig wel door, elke week drie keer op dinsdag, donderdag en vrijdag en heeft genoten van een welverdiende kerstvakantie. Dan is de eerste seizoenshelft voor de spelers uit de achter de rug. Inmiddels zijn de eerste trainingen weer opgestart. Als staf zijn we blij met het verloop van dit eerste half jaar. We hebben deel mogen nemen aan een leuke competitie. Daarin hebben we tegen ploegen gespeeld die beter waren, tegen wie we echt samen hebben moeten verdedigen. Maar we hebben ook wedstrijden gespeeld waarin we meer aan de bal waren dan onze tegenstander en kansen moesten
creëren. In hun eerste vier maanden hebben de spelers veel wedstrijden gespeeld met een relatief kleine selectie van 14 spelers. We zien ontwikkeling in hoe de jongens zich presenteren en staande weten te houden.

DRUK EN WEERSTAND
In dat proces ziet de begeleiding dat de groep iedere dag stappen zet. “Het wennen aan het spelen van wedstrijden op een competitief niveau is de eerste stap die spelers uit deze leeftijdscategorie moeten zetten. Over dat proces zijn we tevreden. De jongens hebben veel minuten gemaakt en houden dat steeds beter vol in een hoog tempo. We hebben in de voorbereiding tegen sterkere tegenstanders gespeeld en die weerstand troffen we ook in de competitie. Daarin zien we nu verschil. Ook in de resultaten, wat maakt dat de jongens dat zelf ook merken en voelen. Onder de hoge druk en weerstand die de groep krijgt, mogen we zeggen dat we het dit jaar goed hebben gedaan. Er komt nog steeds heel veel op de jongens af. Daar gaan ze goed mee om".

HELE MOOIE GROEP
Onder 14 komt dit seizoen in actie in de hoofdklasse. Vorig jaar, seizoen 2020-2021 tijdens de corona periode zijn we steeds weerstand blijven zoeken. Zo kon er langzaam worden gewend aan zwaardere inspanningen. We vinden het wel belangrijk dat de spelers ook nog veel in de kleine, drukke situaties komen. Daarin kunnen ze werken aan hun vaardigheden. Dat bootsen we goed na tijdens de drie trainingen in de week.

Als begeleiding kijken we net als de spelers uit naar de tweede seizoenshelft. In mentaliteit en persoonlijkheden is dit een hele mooie groep. Het zijn jongens die elkaar helpen en iedere dag echt samen beter willen worden.

DSC07973
DSC07981
DSC07987
DSC07993
DSC08012
DSC08039
DSC08057
DSC08080