HSV Wasmeer

HSV Wasmeer

In Memoriam Bas Broeke

Ons bereikte het droevige bericht omtrent het plotselinge overlijden van ons voormalig spelend lid en functielid

Bas Broeke

 Bas heeft de leeftijd van 76 jaar mogen bereiken, aan zijn leven is een plotseling einde gekomen op 15 maart jl. Een leven waarin onze sportvereniging ook een belangrijke plaats heeft ingenomen. Overigens niet alleen in het leven van Bas, maar binnen het gehele gezin Broeke. Bas werd op 16-jarige leeftijd lid van het toenmalige R.K.S.V. E.M.M. Zonder enige ervaring als keeper kwam hij direct onder de lat te staan in het eerste A-juniorenelftal. Hoewel hij misschien niet direct het postuur had van een keeper bleek hij talentvol te zijn en dat bleef binnen de vereniging niet onopgemerkt. Reeds op zijn 18e kwam hij in het eerste elftal om daar vervolgens vele jaren succesvol het doel te verdedigen. 
Op zijn 36e werd opnieuw een beroep op Bas gedaan om het keepersprobleem in het eerste elftal van E.M.M. op te lossen en zoals het past bij een echte verenigingsman was dat beroep niet tevergeefs.

Na zijn actieve sportcarrière bleef Bas betrokken bij de vereniging en ging hij zich inzetten voor de voetbaljeugd. Hij werd jeugdleider, jeugdtrainer en trad ook toe tot het jeugdbestuur waar hij vele jaren deel van heeft uitgemaakt. Ook zijn vrouw Ria, van wie wij reeds in 2008 afscheid hebben moeten nemen, was als functielid betrokken bij onze vereniging. 

Bas was een echte verenigingsman, niet alleen in de tijd dat hij sportief actief was kon altijd een beroep op hem worden gedaan, ook in de periode daarna bleef hij zich inzetten voor het welzijn van onze vereniging en specifiek voor de jeugd. 
Wij zijn Bas dan ook dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid. Wij denken met respect terug aan datgene wat Bas voor onze club betekend heeft. 

Wij wensen zijn kinderen Bianca en Patrick, schoonzoon Peter, de kleinkinderen en verdere familie en vrienden veel kracht en sterkte toe om dit verlies te dragen.

De crematieplechtigheid vindt plaats op vrijdag 25 maart a.s. om 12.00 uur in het Crematorium Laren aan de Weg over Anna’s Hoeve 1 te Laren. Aansluitend aan de crematieplechtigheid is er in ontvangkamer gelegenheid de familie te ontmoeten.

Correspondentieadres: Hooizolder 481, 9205 CS  Drachten

Bestuur en Leden HSV Wasmeer