HSV Wasmeer

HSV Wasmeer

Het verhaal van Mark Zhulinskyi

IMG-20220605-WA0022Even nog het verhaal van Mark Zhulinskyi…

Met zijn moeder gevlucht uit Oekraïne naar Nederland en zijn vader achter gelaten.

Na wat omwegen kwamen zij uiteindelijk in Hilversum uit.

In Oekraïne voetbalde Mark ook altijd en dus zocht hij een club waar hij zijn kwaliteiten kon laten zien.

Hij begon in het team van de JO13-1, maar al snel bleek dat hij daar toch iets te goed voor was en al snel sloot hij aan bij de JO14-1 om daar in eerste instantie alleen mee te trainen. Hij werd gelijk geaccepteerd in de groep en de jongens konden hun Engels oefenen, want Mark kan zich aardig verstaanbaar maken.

Uiteindelijk heeft hij een paar wedstrijden mee gespeeld en mocht hij afgelopen zaterdag mee naar het toernooi bij TOV in Baarn.

In de laatste wedstrijd van het toernooi ging het er om wie er 1e zou worden en na de 0-0 moesten er penalty’s genomen worden.
Mark legde aan voor de laatste en miste helaas. Hij had het daar erg moeilijk mee, maar toen lieten de JO14 jongens zien waarom het zo’n goede groep is. Zij liepen allemaal naar hem toe om hem te troosten.

Bij de prijsuitreiking het mooiste moment van de dag;
Nadat de beker was uitgereikt gaven de jongens de beker aan Mark die hij mag houden als aandenken.

Hij en zijn moeder konden het niet droog houden zoals te zien is op de foto en ook zeer begrijpelijk in de moeilijke tijden voor hun en het gemis van zijn vader en haar man.

Helaas moesten zij die dag weer verhuizen naar Almere en Mark en zijn moeder vinden dat heel jammer want zij voelen zich fijn in Hilversum en bij Wasmeer.
IMG-20220605-WA0021