HSV Wasmeer

HSV Wasmeer

Opleiding

Vol trots presenteren wij onze jeugdopleiding. Met kernwaarden, discipline, spelplezier en niveau voor eenieder én een 1e elftal met eigen jeugd, gaan we voorop in ontwikkeling in de regio Hilversum/ ’t Gooi. Met een goede organisatie, veel gediplomeerde trainers en aandacht voor het individu onderscheidt de jeugdopleiding van WASMEER zich in de regio.

Het opleiden van individuele spelers en trainers vormt een belangrijk onderdeel van ons beleid. Met interne opleidingen van Hoofd Jeugdopleiding geven wij alle trainers handvatten om het team te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij hun met themabijeenkomsten een platform om te blijven verbeteren. WASMEER onderscheidt zich door voor zowel selectieteams als niet-selectie teams gediplomeerde trainers te hebben. We hebben de ambitie om ons te kwalificeren voor ‘good practice’ en lokale jeugdopleiding KNVB.

ROOD/ ZWARTE DRAAD

Met vaste spelprincipes bieden wij een uitdagende opleiding, specifiek ingericht op de leeftijdsgroepen binnen de hele club. Ons jeugdvoetbalbeleidsplan is hierin de rood/ zwarte draad. Deze draad zorgt ervoor dat we vanaf de allerjongsten tot en met de senioren dezelfde uitgangspunten worden getraind en terugkomen in het voetbal. De principes maken onderscheid tussen selectieteams, die op regionaal acteren, en niet-selectieteams. Hiermee zorgen wij ervoor dat iedere speler zich op zijn of haar niveau kan ontwikkelen.

In teamverband voetballen en plezier maken staat centraal voor al onze jongens en meisjes. WASMEER is een gezellige vereniging met vrijwilligers die ervoor zorgen dat er zes dagen per week gevoetbald kan worden. Naast al het voetbal zetten we samenwerkingen op met partners als BVO FC Utrecht en anderen om meer te bieden.

VOOR ELKE LEEFTIJD EEN TEAM

Bij onze jongste teams wordt er in overeenstemming met het beleid van de KNVB gewerkt met gemengde teams, waarbij jongens en meisjes samen voetballen en ook in gemengde competities uitkomen. Naast het jongensvoetbal hebben wij ook een meisjes- en vrouwenafdeling, waarbij de teams op het hoogste niveau uitkomen. Wij kunnen daarom voor iedereen op elke leeftijd een team bieden. Binnen de regio staat WASMEER bekend om eigen jeugd in het 1e elftal en willen we met de jeugd stappen maken om iedereen dat te bieden wat ze graag willen: goed voetbal, plezierig voetbal, voetbal voor iedereen.

Naast het veldspel bieden wij ook een hoog aangeschreven opleiding voor onze keepers. Gediplomeerde keeperstrainers bieden op maandag- en dinsdagavond trainingen aan voor al onze jeugdkeepers. De komende jaren investeren wij nog verder in de ontwikkeling van de gehele opleiding, waaronder op het gebied van motoriek, beweging en sportmedische begeleiding. Zo wordt er samengewerkt met Aktie Fysio in Hilversum.

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Op ons ultramoderne sportpark kan goed getraind worden. We beschikken over vier grasvelden en één kunstgrasveld. Bij de trainingen is voor iedere speler een eigen voetbal beschikbaar en wordt gebruik gemaakt van alle mogelijke trainingsattributen. WASMEER werkt ook duurzaam door gebruik te maken van ledverlichting op al onze velden en het opwekken van stroom met 180 zonnepanelen. Ook pakken wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in het samenwerken met scholen, buitenschoolse opvang en het aanbieden van een voetbalschool op zondagochtend.

 

Onder de noemer WASMEER Voetbal Academy wordt de opleiding de komende jaren verder uitgebreid en versterkt, het hele jaar rond. Hierbij werken wij actief samen met maatschappelijke partners en het bedrijfsleven om de verbinding tussen sport en maatschappelijke ontwikkeling mogelijk te maken. Kortom: WASMEER, een club die er altijd voor je is!