HSV Wasmeer

HSV Wasmeer

Sportspreekuur

Voetbal- en sportblessures, hoe ga je er mee om?

HSV Wasmeer geeft graag advies om blessures te voorkomen (plan dus een gedegen voorbereiding op een seizoen, juiste trainingsopbouw en geleidelijke speelminuten maken in oefenduels) en ermee om te gaan als je er als trainer/coach mee te maken hebt.

Als het jouw speler overkomt...

Dan moet je onmiddellijk handelen, zonder aarzelen: ijs, warmte. De eerste minuten zijn van cruciaal belang.​​​​ Toch is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want de vragen rijzen al snel op in je hoofd. Ga daarom snel langs bij de fysiotherapeut van Wasmeer met je jeugdspeler; de specialisten van Aktie Fysio in Hilversum.

 

Stap 1 "reageren"

Nadat een speler op of buiten de training/ wedstrijd een blessure heeft opgelopen bekijk je samen met de speler of hij in staat is actief mee te trainen of dat er aanpassingen nodig zijn. Het is dus belangrijk dat een geblesseerde speler nooit thuisblijft (zich afmeld voor een training met een blessure) en er vervolgens niets mee doet. Actief worden en daarnaar handelen. Hiervoor dient wel altijd een afspraak gemaakt te worden! Dit kan door een e-mail te sturen naar Aktie Fysio. Dus bij vragen, een afspraak voor het spreekuur; altijd eerst contact zoeken met de fysiotherapeut. Spelers, ouders of begeleiding worden dan van het juiste advies voorzien.

E-mail:

Telefoon: 035-623 0540

 

Stap 2 "Verwijzing"

Begeleiding of de speler neemt dus zelf zo snel mogelijk contact op met een van de fysiotherapeuten van Aktie Fysio. Met de speler kan het ook zo zijn dat in overleg met trainer en fysiotherapeut wordt afgesproken wat het vervolgtraject gaat worden. Deze kunnen vervolgens doorverwijzen naar een deskundige uit het sportmedisch netwerk van Aktie Fysio, afhankelijk van de soort blessure. Zo kan de speler zo snel mogelijk door een deskundige worden behandeld.

 

Stap 3 "Behandeling"

Bij het bezoek aan de deskundige zal een diagnose worden gesteld en mogelijk een behandelingsprocedure worden aangeraden. Bovendien kan er geconstateerd worden of de blessure mogelijk is ontstaan door verkeerde of te veel training. Afhankelijk van de blessure komt de speler een aantal keer bij de dienstverlener terug.

 

Stap 4 "Herstel"

De diagnose van de blessure wordt gemeld aan de trainer (of je neemt als trainer zelf contact op) en deze stelt samen met fysiotherapeuten een herstelschema op. Pas dus ook indien nodig je trainingsschema aan! Het is heel belangrijk dat je het advies van de deskundige opvolgt. Te snel of op een verkeerde manier hervatten van de training na een blessure kan er alleen maar voor zorgen dat de blessure terugkomt of erger wordt.

 

Stap 5 "Genezing"

De speler hervat de training zodra dit verantwoord is. Daarvoor is toestemming nodig van de deskundige, die in samenspraak met de trainer het startsein geeft. Medisch fit betekent nog niet wedstrijdfit. Dat zal met gerichte training moeten gebeuren en een opbouw van wedstrijdminuten zal gestaag moeten plaatsvinden.

 

Praktijk voor Fysiotherapie

Oude Amersfoortseweg 152

1212 AJ Hilversum

Tel: 035 623 0540

E-mail: