Er zijn een aantal hindernissen overwonnen, maar nu kunnen we eindelijk profiteren van de zonnepanelen die op het dak van het clubhuis liggen. Er moet echter nog één probleem opgelost worden. De opgewekte stroom die we zelf niet gebruiken, wordt terug geleverd aan het net. Dat gaat via het transformatorhuis op de kop van veld 5. Liander, de netwerkbeheerder heeft ons laten weten dat de capaciteit van dat huis niet toereikend is om de volle 100% van de panelen aan te sluiten. Er moet een nieuw trafohuis gebouwd worden in de wijk waardoor er meer capaciteit vrij komt. 

Dat kan technisch heel snel, vergunning en grond zijn beschikbaar, echter de leverancier van de transformator kan niet eerder leveren dan half november 2021. Tot die tijd kunnen we maar 50% van de panelen gebruiken. Jammer maar beter dan niets. 

Er wordt gewerkt aan een scherm waarop iedereen kan volgen hoeveel stroom er door onze panelen is opgewekt. Tot die tijd houden wij jullie regelmatig via dat deel van de website op de hoogte.

Hieronder de aantal KWh stroom die we vanaf 26 juli 2021 hebben opgewekt. 

Namens het bestuur
Paul Steinpatz