Beste leden, ouders en/of verzorgers van HSV Wasmeer-leden,

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dat betekent dat iedereen weer vol enthousiasme gaat sporten. Of het nu handbal, zaalvoetbal of veldvoetbal is, we hebben allemaal een groot sporthart voor onze vereniging, HSV Wasmeer! Samen vormen we een vrijwilligersorganisatie waar we met elkaar, en voor elkaar, verenigingszaken organiseren en uitvoeren. Helaas hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat te veel taken worden uitgevoerd door te weinig vrijwilligers. Dit is een situatie die we niet willen, omdat zo de sociale samenhang binnen onze vereniging  verdwijnt.

Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen te melden. We hebben een nieuw team samengesteld voor onze kantine, er is een scheidsrechterscommissie opgericht en de coördinatie van vrijwilligerstaken is verbeterd. Toch hebben we meer hulp nodig van  leden en ouders/verzorgers om de vereniging goed te laten draaien.

Om als vereniging met de tijd mee te gaan willen we, net als vele andere verenigingen in onze regio, een vrijwilligersbijdrage invoeren. Deze bijdrage wordt €50,00 per lid per seizoen, met een maximum van twee leden per gezin. Door taken of functies uit te voeren, kun je punten verdienen. Zodra je 5 punten (per persoon) hebt behaald, kom je in aanmerking voor teruggave van de verenigingsbijdrage. Kortom, met een beetje inzet heb je de bijdrage zo terugverdiend!

Er zijn verschillende taken die je kunt uitvoeren, zoals bardienst, assistent-trainer of begeleiderstaken, of je kan deelnemen aan andere taken die we hebben geïnventariseerd. Een lijst daarvan vind je in de bijlage. Een bardienst, keukendienst en commissie van ontvangst zijn 5 punten waard, ook taken zoals bestuurslid, teamleider of scheidsrechter leveren 5 punten op. Wil je hier meer over weten, stuur dan een mail naar . We horen graag welke kwaliteiten je voor onze vereniging in wilt zetten. 

Aan het begin van het seizoen worden de facturen verstuurd inclusief de vrijwilligersbijdrage. Het bedrag wordt teruggestort nadat je het vrijwilligersformulier hebt ingevuld. De formulieren worden eenmaal per maand verwerkt en daarna ontvang je de teruggave van de vrijwilligersbijdrage. Bij het uitvoeren van taken word je altijd begeleid en geholpen.

Zodra de vrijwilligersapp is geïntegreerd, kan je je inschrijven voor een taak. Tot die tijd kan je de 'oude' manier gebruiken via de website of om je aan te melden voor een bardienst. Je kan ook via de app aangeven wanneer je beschikbaar bent. De werking van de app wordt later uitgelegd, zodra wij zelf weten hoe deze precies gaat werken.  

Wil je je aanmelden voor de taak commissie van ontvangst stuur dan een mail naar . De eerste wedstrijdzaterdag van het seizoen is 9 september.

Dit is een behoorlijke koerswijziging voor onze vereniging en het brengt nieuwe en uitdagende verantwoordelijkheden met zich mee voor iedereen. Maar het kan ook een enorme impuls geven aan onze vereniging. Je kan bijvoorbeeld samen met je sportvriend een leuke bardienst draaien of een team begeleiden!

Zoals het hoort bij een echte vereniging zal het beleid nog worden vastgesteld tijdens de Algemene Vergadering op maandag 4 september 2024.

Ik wens je een fijne vakantie en hoop iedereen snel weer te zien bij onze vereniging.

Namens HSV Wasmeer,

Hans Haselager